Eerste financiering via FarmersFunding gerealiseerd

Eerste financiering via Farmers Funding gerealiseerd Farmers Funding, het nieuwe online crowdfundingplatform voor de agrarische sector, heeft drie weken na de oprichting de eerste financiering voor een agrarisch ondernemer kunnen realiseren. Een veehouder, gespecialiseerd in de opfok van jongvee, ontvangt via Farmers Funding 100.000 euro financiering als aanvulling op zijn werkkapitaal van een particulier investeerder.

‘Volgende week zitten de partijen bij de notaris.’ De veehouder staat voor het organiseren van een herfinanciering, nu zijn krediet volgend jaar afloopt. Om zonder druk de onderhandelingen met de banken te kunnen voeren, komt de injectie van een ton op het werkkapitaal als geroepen.

‘Volgende week zitten de partijen bij de notaris’

De veehouder heeft de aanvraag hiervoor ingediend bij FarmersFunding, waarna deze op zoek is gegaan naar een geïnteresseerde investeerder. ‘Deze vonden wij in een particuliere investeerder met voelsprieten voor de agrarische sector’. Deze investeerder heeft hiervoor voor de periode van een anderhalf jaar hypotheekrecht op een aantal hectare van het veebedrijf.

FarmersFunding is blij deze overeenkomst in korte tijd te kunnen realiseren. Sinds de lancering van FarmersFunding medio december loopt het storm. Sinds die tijd zijn er 24 projecten voor financiering ingediend en hebben zich 15 tot 20 investeerders gemeld. Twee projecten zijn inmiddels voor financiering officieel in behandeling. ‘Het toont aan dat er veel behoefte is aan nieuwe vormen van financiering’.

Geen reactie's

Geef een reactie