Wat doen wij?

Net als u staan ook wij met onze voeten in de klei. Onze filosofie: wij stellen u en uw bedrijf centraal en richten ons altijd op het beste resultaat.

Voor investeringsbeslissingen en het organiseren van de best passende financiering bent u bij ons aan het juiste adres. Verder kunnen wij u begeleiden bij bedrijfsovername en ontwikkeling van uw bedrijf. Het maken van een gedegen bedrijfsplan, herstructurering, fiscale optimalisatie en (re)organisatie van uw organisatie zijn bij ons in goede handen.

De ervaren adviseurs van Farmers Funding & Advies zijn onafhankelijk en hebben ruim 25 jaar ervaring in het werken voor agrarische bedrijven. Onze achtergrond ligt in de akkerbouw, loonwerk, melkvee, vollegrondsgroenten en de fruitteelt. Wij ervaren dat ondernemers complexe vraagstukken hebben, waarbij diverse disciplines onderling op elkaar inwerken. Wij focussen ons op een integrale aanpak en realiseren van toekomst vaste oplossingen.

Wie zijn wij ?

Peter Pals, Directeur

“Hij regelt de financiering wel”. Peter Pals (1969), een agri man pur sang uit West-Brabant. Hij ging studeren en zijn broers ontwikkelen het familiebedrijf door tot een up-to-date akkerbouwbedrijf. Doorgaan en samenwerken, net zo lang tot het gewenste doel is bereikt, werd hem met de paplepel ingegoten. Hij studeerde Nederlandse Landbouw en rondde zijn MBA Food & Finance op Business Universiteit Nyenrode af. Hij werkte als bedrijfskundige in de IJsselmeerpolders. Aansluitend was hij actief in de financiële sector en heeft vele ondernemingen ondersteund bij bedrijfskundige en financierings technische vraagstukken. Peter is resultaat gedreven met passie en lef. Vanuit zijn boerenhart is hij ondernemer geworden en richt op bedrijfskundige en financiële vraagstukken. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Breda.

Peter is telefonisch te bereiken via: 06 58 92 57 04

ppals_overons
DSC07113

Jasper Timmerman, Directeur

“De toekomstige structuur voor het bedrijf, komt uit zijn koker”. Jasper Timmerman (1974) komt uit Utrecht en na de Agrarisch Hogeschool werkte hij bij Ernst & Young en Countus Accountants & Adviseurs alwaar hij directielid was bij Agro Advies Flevoland. Hij kent de agrarische sector van binnen en van buiten en zit graag bij de klant aan tafel om mee te denken over maatwerkoplossingen. Hij weet complexe materie in heldere analyses te vertalen. Een dwarsdoorsnede van zijn werkzaamheden bestaat uit: fiscale optimalisaties, herstructurering, bedrijfsoverdracht, familiebedrijf en financiële begeleiding vanuit een generalisten-rol. Dat doet hij vanuit een grote betrokkenheid, creativiteit, actiegerichtheid en deskundigheid. Kortom, gevraagd adviseren én proactief meedenken met agrarische ondernemers. Jasper is getrouwd, heeft vier kinderen en woont in Nunspeet.

Jasper is telefonisch te bereiken via: 06 42 03 65 44

Arjan Ausma, Senior Relatiebeheerder

“Financieren en grondzaken, is hij is de meester”. Arjan Ausma, (1971) is opgegroeid op een landbouwbedrijf in Drenthe. Na Agrarische Bedrijfskunde bij Van Hall Larenstein, is hij in 1999 gaan werken. Eerst jaren als accountmanager bij lokale banken, daarna meer dan 5 jaar als sectormanager akkerbouw. In deze functie heeft hij ondernemers kunnen adviseren en hij veel ervaring opgedaan in het toepassen van complexe financieringen, ontwikkelen van analysetools en het adviseren bij Bijzonder Beheer-dossiers. Ook heeft Arjan studies geschreven over de akkerbouwsector, aardappelketen en landbouwgrond welke nog actueel zijn. Goed luisteren naar de ondernemer, kritische vragen stellen en altijd in oplossingen denken; hiermee is hij vele akkerbouwers, melkveehouders en loonwerkers van dienst. Hij adviseert overheden en bedrijven op strategisch niveau op het gebied van grondverwerving, landbouwstructuurverbeteringen en bedrijfsverplaatsingen. Arjan woont samen met zijn gezin op zijn akkerbouw- en jongvee-opfokbedrijf in Veenhuizen.

Arjan is telefonisch te bereiken via: 06 58 96 27 92

Arjan. Witte achtergrond
20190208_200659

Jeanette Straver, Senior Relatiebeheerder

“Bedrijfsovername komt geheid in orde met haar”. Jeanette Straver (1982) is opgegroeid op een gemengd bedrijf met vee en agrarisch loonwerk. Na HAS heeft zij in de financiële sector en aansluitend op de HAS Hogeschool gewerkt. Als docent heeft zij jonge toekomstige ondernemers begeleid en gecoacht bij hun bedrijfsplannen. Door haar achtergrond en ervaring heeft zij affiniteit met de gehele agrarische sector. Jeanette is mensgericht, enthousiast, betrokken en niet bang zaken benoemen en aan te pakken. Denken in mogelijkheden is altijd haar insteek. Zij vindt haar passie in het meedenken en ondersteunen van ondernemers in het realiseren van hun doelen. Jeanette woont samen met haar man en kinderen op een akkerbouw- en loonbedrijf bedrijf in Almkerk.

Jeanette is telefonisch te bereiken via: 06 83 38 47 61

Ronald Mijnheer, Relatiebeheerder

Ronald Mijnheer (1993) is opgegroeid op een agrarisch bedrijf in Mastenbroek. Na de middelbare landbouwschool is hij Agrarische Bedrijfskunde gaan studeren op de Aeres Hogeschool te Dronten. In het jaar 2016/2017 was hij 10 maanden actief op de agrarische afdeling van de één na grootste agrarische bank van Nederland. Hij heeft hier onder andere onderzoek gedaan naar de klantbediening van de agrarische klantenportefeuille. In deze leerzame periode heeft hij de fijne kneepjes van het financiële vak geleerd, waarna hij de stap heeft gemaakt naar Farmers Funding & Advies. Door samen met de verschillende collega’s verschillende vraagstukken op te lossen, krijgt Ronald ook hier de fijne kneepjes onder de knie. Ronald werkt hoofdzakelijk vanuit kantoor en is het eerste aanspreekpunt voor onze relaties. Ronald woont in Hasselt.

Ronald is telefonisch te bereiken via: 06 82 81 66 46

profielfoto
Ronald jasje

Mariëlle Luiken, stagiair

Mariëlle Luiken (1996) komt uit Hardenberg en is geboren op een melkveebedrijf.  Ze is student aan de Aeres Hogeschool te Dronten, hier is zij in 2017 aan de opleiding Dier- en veehouderij begonnen. Daarvoor heeft ze de middelbare landbouwschool gedaan. In september 2020 is aan het laatste jaar van de opleiding begonnen waarbij zij zich is gaan richten op Accountancy. Hiervoor heeft ze de keuze gemaakt om stage te gaan lopen bij Farmers Funding & Advies. Hier loopt ze twee dagen in de week mee op kantoor om de fijne kneepjes van het vak te leren van collega’s. Mariëlle woont in Dronten.

Ton Haverkamp, specialist financieren

“Bedrijven financieren, al 40 jaar zijn ding”. Ton (1954) is en getogen in de agrarische gemeente Fijnaart. Vanaf 1979 tot 2007 werkte hij als manager en directeur Bedrijven binnen de Rabobank waardoor zijn affiniteit met agrarische en MKB-bedrijven vorm kreeg. Hij rondde magement, Economie en Recht af aan de Hogeschool te Breda. Bovendien voltooide hij meerdere administratieve en marketing opleidingen. Hij heeft hij vele ondernemingen en ondernemers in verscheidende branches ondersteund. Sinds 2008 werkt hij als zelfstandig ondernemer, adviseert en ondersteunt ondernemers met investerings- en financieringsvraagstukken. Tevens zijn bedrijven met continuïteitsproblemen en in Bijzonder Beheer bij hem aan het goede adres. Ton is resultaatgericht, betrokken en gedreven en deskundig. Hij is als onafhankelijk adviseur verbonden aan Farmers Funding & Advies.