Nieuwsbrief juni 2019

Wij realiseren uw financiering

WIJ REALISEREN UW FINANCIERING
Farmers Funding staat voor vakmanschap, verstand van zaken, vertrouwen & verbinden. De kern van ons werk is agrarische bedrijven beter te laten functioneren en een betere financiering te organiseren via professionele praktische oplossingen.Ondernemers benaderen ons voor:

  • Realiseren van financieringen
  • Bedrijfsovernames
  • Organiseren van samenwerkingsstructuren
  • Probleemsituaties helpen oplossen
  • Koppelen van kopers, verkopers, pachters en erfverpachters
  • Strategisch overleg: waar gaan we naar toe met ondernemer en bedrijf?
  • Gastspreker
Benieuwd naar de mogelijkheden of een gratis verkennend gesprek?

Saneringplan varkenshouderij: Nieuwe ronde, nieuwe kansen?

Saneringsplan varkenshouderij. Draagt de vergoeding daadwerkelijk bij aan de beslissing om te stoppen? Wat zijn de financiële en de fiscale gevolgen? Lees hier de column van Ernst van Heijden.
Nieuwsgierig en benieuwd wat wij kunnen betekenen in uw situatie? Neem contact met ons op en vraag het Ernst!

BB TV: Extreem weer vereist meer investering in eigen grond

Wat is de financiële impact van de extreme weersomstandigheden? Welke strategische keuzes kun je als ondernemers het beste maken? Peter Pals stelt, “in eigen grond investeer je nooit genoeg!”

Nieuwe grafiek huidige Euribor rentes

De rente met zowel korte én lange looptijd blijft naar verwachting van diverse deskundigen de komende tijd nog steeds stabiel laag. De Europese Centrale Bank (ECB) wil voorlopig vasthouden aan lage rentetarieven. De 10-jaarsrente op staatsobligaties in Nederland is de laatste tijd in een glijvlucht terecht gekomen. Was deze volgens De Nederlandse Bank (DNB) over mei 2019 nog slechts 0,11% per 18 juni is deze licht negatief, namelijk -0,1%. In Duitsland is deze momenteel zelfs -0,25%. De kans groeit dat de tarieven voor langer rentevast langer laag blijft en mogelijk zelfs nog wat daalt. Ook in de grafiek met Euribortarieven zien we een kromming naar (nog) lager tarieven.

Onderstaand een overzicht van onze ervaringen in het eerste vijf maanden van 2019:
3 jaar vast van 1,35% tot 1,9%
5 jaar vast van 1,60% tot 2,25%
10 jaar vast van 1.90% tot 2,70%

Altijd maatwerk
Rente is gebaseerd op de persoonlijke situatie van ondernemer en onderneming, er is altijd sprake van maatwerk. Zomaar vergelijken van rentetarieven kan feitelijk niet. Bij het afsluiten van een lening met variabele of vaste rente kijkt de financier naar uw specifieke situatie en het risico van de financiering. Zij stemmen met u passende rentetypen en looptijden af. Gaat u voor de zeer scherep prijs van kort geld of betaalt u iets meer en maakt u gebruik van de lage rente voor langere tijd. Goed voorbereid en met verstand van zaken realiseren wij bij goed-renderende bedrijven de best passende en scherpe aanbiedingen.Heeft u nieuwe financiering nodig? Loopt uw rente binnenkort af? Wilt u uw huidige lening herfinancieren? Hoe weet u dat u het best passende aanbod ontvangt? Wij zijn er dagelijks mee bezig en helpen u aan de beste inrichting van uw financiering. Als u ook wil weten of dit voor u voordeel oplevert? Bel of neem contact met ons op.

Open dag CZAV Rusthoeve Colijnsplaat bracht ons bij u

Afgelopen week stond Farmers Funding op de open dag van de CZAV, op proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat. Op deze dag hebben we veel bestaande relaties en ook nieuwe relaties mogen ontmoeten. We maakten weer mooie, nieuwe afspraken. Het thema was “Kringloop van de landbouw” welke uiteraard ook een gezonde en toekomstgerichte financiering behoeft.

Snel geld? Farmers Funding laat onderzoeken

Wij ervaren behoefte aan het snel realiseren van geld bij boeren. Om dit nader te onderbouwen en (nieuwe) mogelijkheden te verkennen laat Farmers Funding hier onderzoek naar doen. Dit wordt uitgevoerd door Corine de Winter, afstudeerstudent Bedrijfseconomie aan de Wageningen Universiteit. Zou u haar hierin willen helpen door een korte enquête in te vullen? Alvast bedank.. Klik hier om deel te nemen aan de enquête.

Farmers Funding door de 100 miljoen financiering

Afgelopen jaar is het snel gegaan met de ontwikkeling van Farmers Funding. Door de toename van klanten en nieuwe mensen binnen ons team is Farmers Funding afgelopen maand door de 100 miljoen financiering gegaan die is aangetrokken voor een grote groep agrarische ondernemers.

Ons team dat de afgelopen tijd uitgebreid is met Ernst van Heijden, Jeanette Straver en Arjan Ausma en heeft hierdoor een grote groep nieuwe maar ook bestaande klanten geholpen om de beste (en scherpste) financiering voor hun groei, overname of herfinanciering te realiseren. Steeds in goede samenwerking met ondernemers, hun accountant en de financiers. Daar zijn we trots op!
Heeft u een financieringsvraagstuk, en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Laat het ons weten en wij nemen contact met u op!

Voor ondernemers die door willen! De akkerbouw managementgroep

Behoefte aan meer financieel inzicht in uw bedrijf, en met andere ondernemers financiële bedrijfsonderdelen vergelijken? Farmers Funding organiseert een akkerbouw managementgroep waar dit allemaal mogelijk is.
Wat kunt u verwachten?
  • Financieringsinrichting & hoe te optimaliseren
  • Analyse bouwplan op teeltniveau
  • Strategische bedrijfsvergelijking met elkaar.

De groep bestaat uit 5 tot 10 ondernemers. Interesse? Kijk hier of bel ons voor meer informatie!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.