Financieringsbegeleiding bij akkerbouwers Jochem en Kees.

Jochem werkt met zijn vader Kees op het akkerbouwbedrijf in het zuidwesten van het land. Hij woont er al met zijn gezin en Kees en zijn vrouw zijn in het dorp gaan wonen. Jochem zou graag het volledige bedrijf overnemen en daar dan direct een tweede tak aan toe te voegen.  De pluimveehouderij trekt hem enorm en dat is dan ook zijn doel. Samen hebben ze alles uitgezocht en besproken met verschillende bedrijven en ze zijn er helemaal klaar voor.

Kees vertelt dat het tijd wordt dat hij uit het bedrijf kan stappen en dat Jochem stopt met buitenshuis werken. “Met een extra tak kan hij zich volledig richten op het bedrijf en is er geen extra inkomen meer nodig.” Er is wel een investering van 1 miljoen euro nodig om dit te realiseren, maar dan kan direct het volledig eigendom overgedragen worden aan Jochem. De accountant is druk geweest met de berekeningen en hij heeft hen verzekerd dat het mogelijk is.  Jochem heeft de financiering aangevraagd bij de bank voor zowel de overname als de pluimveehouderij, maar ondanks dat er bewijs is dat het bedrijf altijd goed gelopen heeft, blijft de bank wat terughoudend. Ze stellen alleen maar vragen en niemand kan mij vertellen wat het probleem is, vertelt Jochem.

Na wat rondvragen heeft Jochem hulp gevonden bij Farmers Funding & Advies. Ze zijn in contact gekomen met Peter Pals en hij helpt hen verder om het plan te realiseren. Samen met onze accountant heeft Peter een ondernemingsplan opgesteld, deze is ingeleverd bij de bank en hij heeft de communicatie met de bank op zich genomen. Dat scheelt nogal.

Doordat Farmers Funding & Advies de communicatie met de bank heeft overgenomen heeft ons dit veel rust gegeven, vertelt Jochem. Farmers Funding & Avies heeft ons geholpen om alle informatie die de bank nodig heeft te verstrekken. Hierdoor werden de ergernissen zowel bij ons als bij de bank weggenomen.

We kregen ontzettend snel twee voorstellen, één van onze eigen bank en één van de andere financier waar Peter het ondernemingsplan voorgelegd had.  Jochem en Kees bekijken samen met Peter welk voorstel het beste past, “we hebben met beide banken gesproken”vertelt Kees. Met de hulp van Peter zijn we er tijdens deze gesprekken achtergekomen hoe alles werkt en dankzij zijn advies hebben wij een goede keuze kunnen maken.

Geen reactie's

Geef een reactie