nieuwsbrief december 2021

Farmers Funding & Advies wenst u een fijne kerst en een goed 2022 toe!
Op voorhand dachten we dat in 2021 alle coronaperikelen grotendeels verdwenen waren. Niets is minder waar, 2021 was een bewogen jaar. Bij de één werd dit in de privésferen hard geraakt, terwijl bij de ander op zakelijk gebied de nadelige gevolgen werden ondervonden. Bij weer anderen zelfs op beide vlakken.
Als Farmers Funding & Advies hebben we in 2021 desondanks een zeer groot aantal (nieuwe) klanten geholpen bij het realiseren van hun plannen. Wij wensen iedereen veel sterkte, gezondheid en ook fris ondernemerschap toe in 2022.
Wat is uw plan in 2022? Laat het ons weten en wij helpen u dit werkelijkheid te maken.
Neem contact op met ons kantoor, en wij helpen u verder.


Tijdperk van gratis geld ten einde?
De centrale banken zijn nog voorzichtig, maar een grootschalige afbouw van steun maakt wel dat het einde van “gratis geld” in zicht is. De Engelse bank verhoogde vorige week de rente al met 0,15% en verwacht dit nog een aantal keer te gaan doen. De Europese Centrale Bank (ECB) zette ook de eerste stappen naar een normalisering van het monetaire beleid. De steun en het opkopen van leningen wat nu nog plaatsvindt, 80 miljard euro per maand, wordt verder afgebouwd.
Zo kunnen we nog een aantal veranderingen aanhalen, wat een verhoging doet verwachten. Echter, zeker weten doen we het nooit. We leven in een zeer onvoorspelbare wereld en dit kan er zo weer geheel anders uitzien.
Als ondernemer is het goed om voor het eigen bedrijf goed te weten, welke eventuele rentestijging(en) uw bedrijf aankan. Welke stijging kan de normale exploitatie van het bedrijf hebben zonder dat hier direct grote problemen van komen? Als dit lastig is, ga na hoe u dit risico’s kunt begrenzen. Bedenk goed dat nu nog, ook voor langere termijn vast, scherpe renteafspraken gemaakt kunnen worden. In een stijgende markt zal dit heel snel anders worden. Hulp nodig of brengt dit vragen met zich mee? Neem contact op met ons kantoor, en wij helpen u verder.  

Wilt u ook investeren in de agrarische sector?
Bent u, net als vele investeerders, op zoek naar rendement? En het liefst rendement in de agrarische sector omdat daar uw hart ligt en het risico te overzien is?

“Agrarische ondernemers en investeerders bij elkaar brengen”, dat doen wij. Wij merken meer vraag naar deze dienstverlening. Spaargeld kost geld, mede daardoor zijn investeerders op zoek naar rendement. Daarnaast wordt het door regelgeving lastiger om bepaalde activiteiten te financieren. Investeerders financieren niet alles. In bepaalde situaties zijn zij echter wel bereid om net dat ene stukje financiering wèl te realiseren. Vaak is het een zogenaamde cofinanciering samen met de huisbankier en andere partijen.

Spreekt het u aan of ziet u mogelijkheden? Heeft u als agrarisch ondernemer of juist als investeerder behoefte aan meer informatie over deze dienstverlening?
Lees verder op onze site. Liever persoonlijk contact? Wij praten u bij over deze dienstverlening.

“Boer voor het leven?” Hoe staat het met uw motivatie?
Pap, wat is intrinsieke motivatie? Ik leg aan mijn zoon uit dat intrinsieke motivatie iets is wat vanuit jezelf komt en laat zien hoe graag je zelf iets wil.
In een recent gesprek met een klant kwamen we hier in het gesprek ook op. Een gepassioneerde ondernemer, met een heldere visie op de toekomst en die in mogelijkheden denkt. Lees hier de gehele column van Arjan Ausma

 

 

Wij realiseren uw financiering
Agrarische bedrijven helpen met ondernemen, dat is onze kracht en doen we het voor. De adviseurs van Farmers Funding & Advies zijn nu partner en maken het verschil. Zij zijn zelf ondernemer tussen de ondernemers én persoonlijk bereikbaar. Schakelen op meerdere borden en zich continue willen meten met het ondernemersniveau van de klant.

Wij helpen ondernemers bij:

  • Financiering realiseren, ook met uw huisbankier
  • Strategisch overleg: waar gaan we naar toe met ondernemer en bedrijf?
  • Fiscale optimalisatie
  • Bedrijfsovernames
  • Grondtransacties: koppelen van kopers, verkopers en (erf)pachters
  • Samenwerkingsstructuren
  • Probleemsituaties helpen oplossen

Wij luisteren naar uw verhaal. Benieuwd of we ook u kunnen helpen?
Neem contact met ons op.

Geen reactie's

Geef een reactie