“Een droog jaar zal toch niet het enige probleem zijn?”

De broers Gert en John Arling exploiteren in Emmen een akkerbouwbedrijf van ongeveer 600 hectare, in Nederland en Duitsland. Sinds 2017 heeft Gert al het gevoel dat de opzet van de financiering, in combinatie met de fiscale druk, niet lekker loopt. Nadat hij meerdere malen tevergeefs met zijn huisbankier over heeft gesproken, ontstaan in de verdroogde oogstjaren 2018 en 2019 daadwerkelijk liquiditeitsproblemen.

De ondernemer neemt contact op met Arjan Ausma en hij helpt hen verder om de situatie echt goed in beeld te brengen. Het blijkt dat in de jaren de financiering min of meer is gestapeld en er een veel te hoge aflossingsdruk was ontstaan. Dit in combinatie met een goede winstgevendheid en hoge belastingdruk.

Na meerdere overleggen en het indienen van een uitgebreide financiële rapportage, was de huisbank wel bereid om de financiering zo in te richten als in het voorstel van Farmers Funding & Advies was verwoord. Hiermee is de situatie opgelost en heeft de ondernemer weer de tijd om te ondernemen. Gert geeft aan dat hij erg tevreden is over het begeleidingstraject en ook in de toekomst zich graag laat begeleiden door de adviseurs van Farmers Funding & Advies.

Geen reactie's

Geef een reactie