“Geen geld verdienen is geen optie”

Johan en Louise Pals- van Teteringen runnen een tot heden gangbaar akkerbouwbedrijf, wat nu gedeeltelijk in omschakeling is naar biologisch. Het bedrijf bevindt zich in Lage Zwaluwe, op de grens tussen zand- en kleigrond waar ongeveer 150 ha wordt beteeld. Consumptieaardappelen, uien en peen vormen de belangrijkste gewassen op deels eigen en deels huurgrond.

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd op verschillende gebieden. Zo hebben zij hun bedrijfslocatie verplaatst, grond structureel aan het bedrijf weten te binden en een andere privéwoning aangeschaft. Recent konden zij een mooie hoeveelheid grond verwerven, een unieke en financieel uitdagende kans. Samen met Peter Pals – geen familie – is ook dit plan gerealiseerd.

Johan en Louise: “wij wilden natuurlijk ontzettend graag en we weten dat Peter ver vooruitkijkt en heel realistisch & praktisch de zaak benaderd”. Grond van de buren die moeten we hebben, was ons motto waarop Peter klip en klaar aangaf, “kan zijn, maar geen geld verdienen is geen optie”. Farmers Funding & Advies zijn zakenmensen, partners voor ons met verstand van geld en weten goed hoe een bedrijf te laten draaien. Wij hebben verder blijvend contact voor de niet-alledaagse beslissingen”.

Geen reactie's

Geef een reactie