Rechter stelt Rabobank in het gelijk bij swap affaire

Daags na het nieuws dat de Rabobank 514 miljoen euro reserveert om 9.000 klanten met een renteswap schadeloos te stellen werd op 19 augustus bekend dat in ieder geval één klant niet op een vergoeding hoeft te rekenen. Rabobank Urk won een rechtszaak, aangespannen door een agrarisch ondernemer uit de Noordoostpolder. Hij krijgt geen cent vergoeding.

In 2007 kocht de ondernemer 22 hectare land in de Noordoostpolder. Om zekerheid te bieden over de rentelasten adviseerde Rabobank Urk een renteswap. In 2010 werd het land echter verkocht en een negatieve waarde van de renteswap bleef achter.

De ondernemer is van mening dat zijn bank nooit duidelijk is geweest over de negatieve aspecten in het financieringstraject. De hele kwestie kostte hem namelijk 88.000 euro. Hij was niet op de hoogte van het feit dat een negatieve swap mogelijk was. De rechter stelt hem echter in het ongelijk. Die uitspraak werd al op 20 juli gedaan en werd gisteren gepubliceerd.

De rechter zegt: Een swap is geen ingewikkeld product. Uit het dossier blijkt niets mis te zijn met de voorlichting van de Rabobank. Het product sloot aan bij de wensen van de klant. Van dwaling is geen sprake en de zorgplicht is niet geschonden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.