Nieuwsbrief september 2019

 

WIJ REALISEREN UW FINANCIERING
Farmers Funding staat voor vakmanschap, verstand van zaken, vertrouwen & verbinden. De kern van ons werk is agrarische bedrijven beter te laten functioneren en een betere financiering te organiseren via professionele praktische oplossingen.Ondernemers benaderen ons voor:

 • Realiseren van financieringen
 • Bedrijfsovernames
 • Organiseren van samenwerkingsstructuren
 • Probleemsituaties helpen oplossen
 • Koppelen van kopers, verkopers, pachters en erfverpachters
 • Strategisch overleg: waar gaan we naar toe met ondernemer en bedrijf?
 • Gastspreker- en docent
Benieuwd naar de mogelijkheden of een gratis verkennend gesprek?

De Akkerbouw Managementgroep. Voor ondernemers die door willen!

Behoefte aan meer financieel inzicht in uw bedrijf, en met andere ondernemers financiële bedrijfsonderdelen vergelijken? Farmers Funding organiseert een akkerbouw managementgroep waar dit allemaal mogelijk is.
Wat kunt u verwachten?
 • Financieringsinrichting & hoe te optimaliseren
 • Opbrengsten en kostenvergelijking
 • Analyse bouwplan op teeltniveau
 • Strategische bedrijfsvergelijking met elkaar.

De groep bestaat uit 5 tot 10 ondernemers. Interesse? Kijk hier of bel ons voor meer informatie!

Rentenieren is uit, Boeren financieren Boeren is in.

De extreem lage rente geldt ook voor sparen en binnenkort mag u zelfs bijbetalen. Dan is jezelf en een collega helpen een stuk wijzer voor iedereen. Wij verbinden investeerders met gevoel & hart voor de agrarische sector met agrarische ondernemers die doorontwikkelen. Met behulp van goed voorbereide plannen en persoonlijke aandacht brengen wij de juiste partijen, één op één met elkaar in contact. Samen met de accountant en/of de notaris regelen wij de zaken.

Bent u voorzien van geld en zoekt u een solide besteding? Of gaat u juist doorboeren en zoekt u geld om te investeren? Wij brengen partijen daadwerkelijk bij elkaar en organiseren de business. ACTUEEL: aangeboden blooteigendom van 14 ha omgeving Gasselte met daarop te vestigen erfpachtrecht voor 30 jaar.
Wilt u meer weten? We helpen u hier graag verder!

Rente, het lijkt wel oorlog

De rente is al langere tijd in een dalende spiraal en er lijkt maar geen einde aan te komen. Recent werd in één week de rente tot drie keer toe naar beneden bijgesteld, iets wat nog nooit is vertoond. Zowel de korte én lange zal naar verwachting stabiel laag blijven. Waren de tarieven voor woningen al langer ernstig laag, wij zien steeds vaker dat 10 jaar vaste rente onder 2% bij bedrijven wordt aangeboden. Er wordt alleen steeds maar beneden bijgesteld. Bij goed presterende bedrijven is de concurrentie weer aan het toenemen.
Tevens is, in tegenstelling tot pakweg 1 jaar geleden, het gemakkelijker om 10 jaar vaste rente af te spreken. Kennelijk is de visie van de financiers dat op lange termijn de rente niet stijgt, anders zouden zij dit niet durven en niet aanbieden. Als een financier tegen de huidige, historisch lage tarieven jouw langdurig wil binden dan willen ze je erg graag als klant.Onderstaand een overzicht van onze ervaringen van de afgelopen periode:
3 jaar vast van 1,15% tot 1,9%
5 jaar vast van 1,35% tot 2,25%
10 jaar vast van 1,85% tot 2,70%
De rentevisie van de verstrekkers van geld is klaarblijkelijk flink gewijzigd. Wat doet dit met uw visie en wat betekent dat voor u?

Altijd goed voorbereid
Heeft u nieuwe financiering nodig? Loopt uw rente binnenkort af? Wilt u uw huidige lening herfinancieren? Hoe weet u dat u het best passend aanbod ontvangt?
Wij zijn er dagelijks mee bezig en helpen u aan de beste inrichting van uw financiering.

Rente is gebaseerd op de persoonlijke situatie van ondernemer en onderneming. Er is altijd sprake van maatwerk. Zomaar vergelijken van rentetarieven kan feitelijk niet. Goed voorbereid en met verstand van zaken realiseren wij bij goed-renderende bedrijven de best passende en scherpe aanbiedingen.

Wilt u ook de beste deal? Wel realiseren ook uw financiering? Bel of neem contact met ons op.

Helft van de boeren op zoek naar snel en kort geld

In de afgelopen periode heeft Farmers Funding een onderzoek uit laten voeren naar snel- en kort geld voor boeren. Een van de meest opvallende uitkomsten is dat ruim de helft van de ondernemers behoefte heeft aan snel en kort krediet. Het grootste deel krijgt of meent dit ook vlot geregeld te krijgen bij de huidige bank. Een kwart van de ondervraagden had daar moeite mee. Zij hebben behoefte aan goede ondersteuning hierbij en aan andere aanbieders buiten de bank om.

Jonge boeren helpen

De Borgstellingsregeling Vermogensversterkend Kredieten (VVK) voor jonge landbouwers
gaat open en per 1 januari 2020. Hiermee ondersteunt de overheid jonge boeren in de
vorm achtergestelde leningen binnen 3 jaar nadat het bedrijf is overgenomen. 

Om hiervoor in aanmerking te komen is een investeringsplan vereist en hierin zal ook
kringlooplandbouw en maatschappelijk ondernemen zichtbaar moeten zijn. Een deel
van het geld is beschikbaar voor verdere opleiding en onafhankelijke coaching tijdens het overnametraject. Een hardgrondige en begrijpelijke wens van de jonge boeren zelf. Hoe de daadwerkelijke, praktische uitvoering eruit gaat zien hopen we binnenkort te horen. Wij helpen jonge boeren nu al, om ondernemer te worden.
Kunnen we ook jou helpen? Bel of neem contact met ons op.

Maatschappij op zoek naar boer

De negatieve en eenzijdige berichtgeving over de agrarische sector lijkt eindeloos. Het gaat veelal om onjuiste en politiek gekleurde informatie dat zonder nuance wordt gebracht. Ook de politiek helpt niet mee. De gebruikte terminologie wordt door iedereen namelijk naar eigen inzicht geïnterpreteerd. Lees hier de column van Jeanette Straver. 


 

Geen reactie's

Geef een reactie