Nieuwsbrief november 2019

 

WIJ REALISEREN UW FINANCIERING

Farmers Funding staat voor vakmanschap, verstand van zaken, vertrouwen & verbinden. De kern van ons werk is agrarische bedrijven beter te laten functioneren en een betere financiering te organiseren via professionele praktische oplossingen.Ondernemers benaderen ons voor:

 • Realiseren van financieringen
 • Bedrijfsovernames
 • Organiseren van samenwerkingsstructuren
 • Probleemsituaties helpen oplossen
 • Koppelen van kopers, verkopers, pachters en erfverpachters
 • Strategisch overleg: waar gaan we naar toe met ondernemer en bedrijf?
 • Gastspreker- en docent
Benieuwd naar de mogelijkheden of een gratis verkennend gesprek?

Vacature Junior Relatiebeheerder

Farmers Funding groeit en groeit, Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe Junior Relatiebeheerder. Samen met de ervaren relatiebeheerders ben je eindverantwoordelijk voor een portefeuille klanten. Samen begeleidt je financieringsaanvragen, bedrijfsovernames en alle overige vraagstukken waar onze klanten Farmers Funding voor inschakelt. Je hebt gedegen kennis van de sector, klantvriendelijk en gericht op samenwerken. Farmers Funding groeit dus is er ruimte voor verdere groei en ontwikkeling.

Spaargeld levert niets op, uw collega’s helpen wel

De extreem lage rente geldt ook voor sparen en binnenkort mag u waarschijnlijk bijbetalen. Dan is jezelf en een collega helpen een stuk wijzer. Wij verbinden investeerders met gevoel & hart voor de agrarische sector met agrarische ondernemers. Met behulp van goed voorbereide plannen en persoonlijke aandacht brengen wij de juiste partijen, één op één met elkaar in contact. Samen met de accountant en/of de notaris regelen wij uw zaken.

Actueel:
Aangeboden: blooteigendom van 14 ha omgeving Gasselte met daarop te vestigen erfpachtrecht voor 30 jaar.Gevraagd: 200.000,– euro voor 3 jaar als werkkapitaal
Wilt u meer weten, of heeft u belangstelling? Neem contact met ons op!

Geld kost haast niets

Laten we helder en duidelijk zijn: Geld kost haast niks maar de rente die het kost, moet wel worden betaald én de lening moet worden terugbetaald uit de winstgevendheid van de onderneming. Kortom, de hamvraag: is er voldoende stabiele kasstroom om de rente en aflossing te voldoen?

De kortlopende rentes gebaseerd op Euribor zijn al lang zeer laag wat veroorzaakt wordt door het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De beleidsrente staat op nul en de depositorente staat momenteel op -0,5%. Banken – ook die van u – moeten dus betalen om gelden tijdelijk daar te stallen. De laatste maatregelen van de ECB duiden erop dat Euribor tarieven ook in 2020 op het huidige lage niveau blijven.

Kijkend naar verschillende marktontwikkelingen als gevolg van Brexit-deal, handelsakkoord tussen China en USA en opkopen van 20 miljard (!) per maand aan obligaties door ECB lijkt de kans volgens diverse experts op iets verdere daling reëel.

Onderstaand een overzicht van onze ervaringen van de afgelopen periode:
3 jaar vast van 1,0% tot 1,9%
5 jaar vast van 1,2% tot 2,25%
10 jaar vast van 1,7% tot 2,70%

Profiteren van de lage rente, dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk. Het verschil tussen korte rente (1 jaar) en lange rente (10 jaar) is gemiddeld zo’n 0,8%. De vraag is of jij dat risico kunt en wil nemen of dat jij voor een extra bedrag jezelf en je bedrijf verzekert voor langdurig goedkoop geld. Bij de beoordeling van de haalbaarheid van je plannen rekenen de banken nu gemiddeld met het rentetarief van vijf jaar of langer vast.

Specialist in financieren
Heeft u nieuwe financiering nodig? Loopt uw rente binnenkort af? Wilt u uw huidige lening herfinancieren? Hoe weet u dat u het best passend aanbod ontvangt? Wij zijn er altijd mee bezig en helpen u aan de beste inrichting van uw financiering.

Jezelf enkel laten informeren door de verkoper dat doe je toch nooit en dus nu ook niet? Zomaar vergelijken van rentetarieven kan feitelijk ook niet. Goed voorbereid en met verstand van zaken realiseren wij bij goed-renderende bedrijven de best passende financiering met scherpe aanbiedingen.

Als u ook wilt weten of dit voor u van belang is? Bel of neem contact met ons op.

De Akkerbouw Managementgroep. Voor ondernemers die door willen!

Behoefte aan meer financieel inzicht in uw bedrijf, en met andere ondernemers financiële bedrijfsonderdelen vergelijken? Farmers Funding organiseert een akkerbouw managementgroep waar dit allemaal mogelijk is.
Wat kunt u verwachten?
 • Financieringsinrichting & hoe te optimaliseren
 • Opbrengsten en kostenvergelijking
 • Analyse bouwplan op teeltniveau
 • Strategische bedrijfsvergelijking met elkaar.

De groep bestaat uit 5 tot 10 ondernemers. Interesse? Kijk hier of bel ons voor meer informatie!

Nationaal Economisch Landbouwcongres op 18 december

Het nationaal economisch landbouwcongres gaat over de economische gezondheid van de landbouw. Het wordt georganiseerd door Boerenbusiness met partners als CBS, WUR en Cosun. Een unieke bijeenkomst die u niet mag missen en uiteraard kunt u daar ook Farmers Funding ontmoeten.

Meer weten over het landbouwcongres? Kijk dan Landbouwcongres.nl


 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.