Nieuwsbrief april 2019

 

WIJ REALISEREN UW FINANCIERING
Farmers Funding staat voor vakmanschap, verstand van zaken, vertrouwen & verbinden. De kern van ons werk is agrarische bedrijven beter te laten functioneren en een betere financiering te organiseren via professionele praktische oplossingen.

Ondernemers benaderen ons voor:

  • Realiseren van financieringen
  • Bedrijfsovernames
  • Organiseren van samenwerkingsstructuren
  • Probleemsituaties helpen oplossen
  • Koppelen van kopers, verkopers, pachters en erfverpachters
  • Strategisch overleg: waar gaan we naar toe met ondernemer en bedrijf?
  • Gastspreker
Benieuwd naar de mogelijkheden of een verkennend gesprek?

Klantverhaal: Ons probleem was hoe het verder moet met de bedrijfsovername

Toen Herman Pieter zijn melkveebedrijf overdroeg aan zijn zoon, bleek de huisbankier kritischer dan hij had gedacht. Na het eerste gesprek heeft hij Farmers Funding erbij betrokken om het Overname- en Financieringstraject te begeleiden. Het heeft wel tijd gekost maar uiteindelijk is het allemaal in orde komen. Dat was zonder Ernst nooit gelukt.

BB TV: Stoppende melkveehouder staat voor lastig vraagstuk

Veel melkveehouders staan voor een lastig vraagstuk. Zij hebben geen bedrijfsopvolger en zullen een manier moeten vinden hoe zij het bedrijf willen beëindigen. Ernst van Heijden licht het onderwerp door in een nieuwe BBTV. Bekijk de uitzending

Glijvlucht rentes

De huidige rentestand is nog steeds historisch laag. Nu lijkt het erop dat de Europese Centrale Bank (ECB) de komende tijd de rente niet gaat verhogen. De 10-jaarsrente op staatsobligaties in Nederland lijkt de laatste tijd in een glijvlucht terecht te zijn gekomen. Deze was volgens De Nederlandse Bank (DNB) over maart 2019 nog slechts 0,15%. Komend van 0,24% in februari en van 0,33% in januari.
Onderstaand een overzicht van onze ervaringen in het eerste kwartaal van 2019:
3 jaar vast van 1,35% tot 1,65%
5 jaar vast van 1,60% tot 2,35%
10 jaar vast van 1.90% tot 2,70%
Bij het afsluiten van een lening met variabele of vaste rente kijkt de financier naar uw situatie en het risico van de financiering. Zij stemmen met u passende rentetypen en looptijden af. Er is altijd sprake van maatwerk. Goed voorbereid en met verstand van zaken realiseren wij bij goed-renderende bedrijven de best passende en scherpe aanbiedingen.
Wilt u uw huidige lening herfinancieren? Loopt uw rente binnenkort af? Wij beoordelen uw gehele rentestructuur opnieuw. Deze investering verdient u dubbel en dwars terug. Vraagt u zich af of dit voor u van toepassing is? Bel of neem contact met ons op.

Column Jeanette Straver: Van een trots gevoel naar moed

Wat is bezit waard? Een trots gevoel wordt regelmatig gevoed door bezit. Hoe vaak hoor je een ondernemer niet vol trots vertellen wat hij bezit. Het pensioen is dan geregeld, maar hoe gaat het nu daadwerkelijk met deze ondernemer en zijn of haar onderneming?

Hoewel het een prettige uitgangspositie is, zegt het vaak weinig over hoe succesvol een ondernemer werkelijk is. Lees de hele column

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.