Een goed gesprek geeft meer grond onder de voeten

Als ondernemer zijn zaken waar je al een tijdje mee rond loopt en je kunt de vinger er maar niet goed achter krijgen. Het houdt je bezig en het kan ook zo maar je nachtrust verstoren, wat je natuurlijk niet toegeeft! Je zult het vast en zeker herkennen. Je wilt er over praten maar niet zo snel met je directe omgeving. Je wilt duidelijkheid, het kan niet blijven liggen maar bij wie kun je dan terecht?

Wat is dan mooier om het tegen iemand aan te houden die er verder geen enkel belang bij heeft? Een klankbord is ervaren, deskundig, duidelijk en praat met jou in een veilige omgeving.

Klankborden kan over van alles. Veel voorkomende voorbeelden zijn grote vragen zoals: waar sta ik en mijn bedrijf nu en wat wil ik over een aantal jaar bereikt hebben? Ik draai al een tijdje in dezelfde cirkel rond en hoe doorbreek ik dat? Ga ik verder investeren, mijn kinderen in het bedrijf halen of is het prima als ik mijn pensioen haal? Wie kan mij daarbij helpen of ga ik het allemaal alleen doen?

Als je eenmaal over zaken praat, ontstaat er doorzicht en komen oplossingen dichterbij. Je krijgt beter inzicht wat nodig is om goed effectief met de zaken die spelen om te gaan. Je wordt wijzer, eindeloze discussies met anderen en vooral jezelf maken plaats voor visie en besluitvaardigheid. Met een klankbord sta je er niet alleen voor.

Als je niet over je bedrijf piekert, alles kan bespreken, helemaal vertrouwt op bekende mensen om u heen en uw eigen gevoel dan heeft u het echt geweldig voor elkaar en niemand nodig. Als het toch iets anders ligt, wacht dan niet en neem contact op met ons.

We weten dat een goed gesprek je meer  grond onder je voeten geeft. Welke boer wil dat nou niet?

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.