Nieuwsbrief december 2019

WIJ REALISEREN UW FINANCIERING

Farmers Funding staat voor vakmanschap, verstand van zaken, vertrouwen & verbinden. De kern van ons werk is agrarische bedrijven beter te laten functioneren en een betere financiering te organiseren via professionele praktische oplossingen.

Ondernemers benaderen ons voor:

 • Realiseren van financieringen
 • Bedrijfsovernames
 • Organiseren van samenwerkingsstructuren
 • Probleemsituaties helpen oplossen
 • Koppelen van kopers, verkopers, pachters en erfverpachters
 • Strategisch overleg: waar gaan we naar toe met ondernemer en bedrijf?
 • Gastspreker- en docent

Benieuwd naar de mogelijkheden of een gratis verkennend gesprek?

Neem contact met ons op.

Farmers Funding wenst u een ondernemend jaar toe!

 

In het afgelopen jaar mochten we weer verschillende bestaande, en de nodige nieuwe klanten helpen met bijbehorende vraagstukken. De verschillende werkzaamheden waren financieringsaanvragen begeleiden bij zowel banken als private investeerders, bedrijfsovernames organiseren en samenwerkingsstructuren helpen organiseren. Wij brachten de betrokken partijen succesvol bij elkaar en hielpen ondernemers echt verder.

Terug naar 2019 en vooruit naar 2020

 

Wij pakken door, hoe dan ook. Onze specifieke kennis, gecombineerd met een groot netwerk en ervaring maakten dat wij ook in 2019 succesvol konden optreden. Het gevolg, een mooie groei in klanten en opdrachten. Altijd in goede samenwerking met de ondernemers, investeerders, accountants en banken.

Jeanette Straver is ons team komen versterken. Zij richt zich hoofdzakelijk op het begeleiden van akkerbouw- en melkveebedrijven. Haar achtergrond ligt in de bankensector en in onderwijs op de HAS.

Successen in 2019 waren er ook met vele gemaakte bedrijfsplannen die op dit moment worden uitgevoerd. Zoals nieuwe bewaarloodsen, uitbreidingen in de melkveehouderij en complexe bedrijfsovernames. Daarnaast hebben we meerdere grondtransacties begeleid. Onze grote ervaring, professionaliteit en creativiteit worden gelukkig goed gewaardeerd met het nodige resultaat.

In 2020 gaan wij weer vol aan de slag om uw plannen te helpen verwezenlijken! Begin van het jaar verwachten wij ook verdere uitbreiding van onze dienstverlening bekend te maken. Benieuwd wat we in uw situatie kunnen doen? Neem contact met ons op en dan kijken we wat we voor uw vraagstuk kunnen betekenen!

Weer lagere rentes in de loop van 2020?

De rentedaling in de eerste helft van 2019 werd, zo hebben we gemerkt, de afgelopen tijd deels tenietgedaan. Als wij de economen van verschillende gerespecteerde huizen volgen, lijkt het onderstaande beeld toekomst te kunnen worden.

De kortlopende rentes, gebaseerd op Euribor zijn lagere tijd zeer laag. De ontwikkelingen in Europa en Amerika maken de verwachting dat de Europese Centrale Bank (ECB) vanaf Q2 2020 de rente langzaam kan laat zakken. Het tarief 3M Euribor vandaag is -0,4% en de verwachting voor december 2020 is rond -0,7%.

De lange rentes staan ook onder druk. Daling van de economische groei in combinatie met bescheiden inflatie en mede de invloed van de lagere rentes in Amerika maken dat een nieuw dieptepunt in de maak is. De rente op Nederlandse overheidsleningen met een looptijd van tien jaar staat nu op -0,2% en de inschatting volgens diverse bronnen voor over 12 maanden ligt rond -0,5%.

Onderstaand een overzicht van onze ervaringen van de afgelopen periode:
3 jaar vast van 1,0% tot 1,9%
5 jaar vast van 1,2% tot 2,25%
10 jaar vast van 1,5% tot 2,80%

Laag voor altijd of voorlopig laag?
Zo veel mogelijk gebruik maken van de lage rente, dat ben je als ondernemer verplicht. Het verschil tussen korte rente (1 jaar) en lange rente (10 jaar) is zo’n 0,8%. Kun en wil jij dat risico nemen of is nu kopen van zekerheid het beste idee? De haalbaarheid van je plannen bereken je met een tarief vijf van jaar of langer vast waardoor je enige zekerheid inbouwt.

Uiteindelijk uw beste financiering realiseren
Loopt uw rente binnenkort af? Wilt u uw huidige lening herfinancieren? Heeft u nieuwe financiering nodig? Hoe weet u dat u het best passend aanbod ontvangt? Wij zijn er altijd mee bezig, kennen de markt en helpen u aan de best passende inrichting van uw financiering.

Als u ook de beste financiering wilt, Bel of neem contact met ons op.

De Akkerbouw Managementgroep. Voor ondernemers die door willen!

Behoefte aan meer financieel inzicht in uw bedrijf, en met andere ondernemers financiële bedrijfsonderdelen vergelijken? Farmers Funding organiseert een akkerbouw managementgroep waar dit allemaal mogelijk is.

Wat kunt u verwachten?

 • Financieringsinrichting & hoe te optimaliseren
 • Opbrengsten en kostenvergelijking
 • Analyse bouwplan op teeltniveau
 • Strategische bedrijfsvergelijking met elkaar.

De groep bestaat uit 5 tot 10 ondernemers. Interesse? Kijk hier of bel ons voor meer informatie!

Farmers Funding organiseert uw lease

Het belangrijkste is dat het productieproces continue door gaat. “Als boer ligt je portemonnee buiten”. Het weer kan grillig zijn, dat is recent gebleken en heb je niet in de hand. Daarentegen het organiseren van goed, bij jouw bedrijf passende, inventaris en materiaal wel. Regelmatig horen wij, ”ik koop, lease begin ik niet aan”. Of dat altijd zakelijk is, is nog maar de vraag. Het gaat erom dat het werk continue, kwalitatief goed en tijdig kan worden uitgevoerd. Daar hangt een kostprijs per eenheid aan, daar draait het om. Kapitaal vrij maken door weloverwogen lease in te zetten is een ondernemersbeslissing. Eigen geld, daar is vast een andere, nog betere passende besteding voor te vinden.
Weten of lease bij jou past en organiseren hiervan? Kijk hier of bel ons voor meer informatie

Geen reactie's

Geef een reactie