Farmersfunding | 2016: een mooi jaar voor Farmers Funding
16102
post-template-default,single,single-post,postid-16102,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

2016: een mooi jaar voor Farmers Funding

Begin dit jaar heeft Famers Funding haar strategie in het financieren van investeringen voor agrarische ondernemers flink uitgebreid. Onder leiding van Peter Pals richt Farmers Funding zich meer en meer op bedrijfskundig en financieel advies voor agrarische bedrijven, waarbij wij  bij een financiering verder kijken dan alleen de bank.

Afgelopen jaar heeft Farmers Funding meer dan 70 nieuwe klanten mogen begroeten en naast de bestaande klanten ook voor deze ondernemers diensten mogen uitvoeren. Hier onder een greep uit de gerealiseerde projecten van 2016.

Strategische, vertrouwelijke gesprekken. Als ondernemer zijn er zaken waar u al een tijdje mee rond loopt en u kunt de vinger er maar niet goed achter krijgen. Het houdt u bezig en dan met een vertrouwenspersoon met verstand van zaken, niet gebonden aan welke zakenpartner dan ook er over van gedachten wisselen, wordt veel gevraagd. De mooiste uitspraak van een ondernemer die wij noteerden: “Jullie hebben een boerenhart met verstand van zaken

Aankoop grond en de financiering. Bij meerdere bedrijven hebben wij de financiering begeleid. Dat wil zeggen dat we in samenspraak met de ondernemer zijn plannen heel concreet en duidelijk op papier hebben gezet in een Farmers Funding Financial Rapport. Vervolgens hebben wij deze bij de verschillende  banken, private investeerders en erfverpachters ingediend waarna de gesprekken zijn opgestart. In alle situaties hebben wij uiteindelijk voor de boer een financiering weten te organiseren die past bij zijn wensen en zijn bedrijf. Dit was zowel bij de eigen huisbankier en in een aantal gevallen ook anderen financiële instellingen , omdat deze een beter passend voorstel konden doen. Extra bijzonder maakt het dat wij door al onze contacten in de markt ook vaak ondernemers met elkaar in contact kunnen brengen en zij zo weer tot zaken kunnen komen.

Herstructurering. Helaas zijn er ook ondernemers die het erg moeilijk hebben en waarbij de continuïteit van de onderneming geen zekerheid is. Een scherpe analyse van wat er aan de hand is en welke acties mogelijk zijn, hebben we uitgevoerd. Het is een enorm intensief traject, en voor de ondernemer ook vaak emotioneel zware opgave. Oplossingen hebben we altijd gevonden, soms waren ze ‘leuk’ en andere keren ‘niet leuk’. Voor een aantal hebben we structurele oplossing weten te creëren en voor anderen een tijdelijk. Eén ding is zeker; we nemen de regie en helpen de ondernemer.

Financieringsbegeleiding. De investering wordt vaak met geld van banken, leasemaatschappijen of private investeerders geregeld. Ondernemers realiseren zich steeds vaker dat het organiseren van die financiering een vak apart is waarvoor zij een specialist als Farmers Funding inschakelen. Met onze werkwijze wisten wij sneller en flexibelere  financiering te regelen tegen nette doch scherpe condities en voorwaarden.

Spreken. Wij ontvangen regelmatig een verzoek om te spreken. In het laatste kwartaal hebben wij zes spraakmakende inleidingen verzorgd en voor januari 2017 staan er 3 keer gepland. De inleiding heeft als titel “Boeren is een mooi vak, maar dat geld he!”

We lichten toe wie Farmers Funding is en wat wij doen; in de kern komt het erop neer dat zeer ervaren agrarische zakenmensen c.q. bankiers ondernemers daadwerkelijk helpen hun bedrijf beter te laten draaien (bedrijfskundig advies) en de best passende financiering te organiseren (financieel advies). Verder bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen in de agri sector, hoe werkt financieren eigenlijk, wat moet je doen om financiering goed geregeld te krijgen, alternatieve financieringsvormen en afsluitend: wat moet je als ondernemer doen en wat vooral niet.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.